prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

OXPRENOLOL

Prospecte medicamente

producator: Terapia S.A.

Prezentare farmaceutica: Drajeuri continand oxprenolol 40 mg (flac. cu 40 buc.).

Actiune terapeutica: Antihipertensiv, antianginos si antiaritmic prin blocare beta-adrenergica; are si actiune slab stimulanta beta-adrenergica (agonist partial); efectul nu este cardioselectiv.

Indicatii: Hipertensiune arteriala mai ales forme cu circulatie hiperkinetica si debit cardiac crescut, forme cu hiperninemie, sau asociat cu Hipopresol si Nefrix; angina pectorala (ca tratament de fond) - este de ales in angina cronica stabila; aritmii de patogenie simpato-adrenergica, aritmii digitalice; sindrom psihovegetativ cu anxietate, tahicardie, palpitatii si circulatie hiperkinetica.

Mod de administrare: In hipertensiunea arteriala, tratamentul se incepe cu 80 mg (2 comprimate) de 2 ori/zi, crescand, dupa nevoie, la 240-320 mg/zi, in functie de valorile tensionale; in angina pectorala doza uzuala este de 80 mg (2 drajeuri), de 2 ori/zi, se poate creste pana la 160 mg de 2 ori/zi; in aritmii doza obisnuita este de 40 mg o data/zi, se poate creste la 80-120 mg/zi (in 2-3 prize).
Reactii adverse si

Contraindicatii: Aceleasi ca pentru Propranolol; datorita activitatii simpatomimetice intrinseci se considera ca riscurile sunt ceva mai mici la bolnavii cu deficit de pompa cardiaca si tulburari de conducere, in bronhopneumopatiile cronice obstructive, in afectiunile ischemice periferice si la diabetici. Blocantele beta-adrenergice figureaza pe lista substantelor dopante (interzise la sportivi).

 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo