prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

NIPALKIN

Prospecte medicamente

producator: Sindan

Prezentare farmaceutica: Capsule continand lomustina 20 mg (flacon cu 20 si 100 buc.).

Actiune terapeutica: Anticanceros din grupa nitrozoureelor, actioneaza ca agent alkilant; trece cu usurinta prin bariera hematoencefalica.

Indicatii: Tumori cerebrale primitive si metastatice, cancer colo-rectal, cancer gastric, hepatom, melanom malign, boala Hodgkin, mielom multiplu.

Mod de administrare: Oral, in doza unica, 100-130 mg/m2 (mai putin in caz de hematopoieza deprimata), se repeta dupa 5-8 saptamani (in functie de raspunsul hematologic); cand se asociaza cu alte chimioterapice doza se reduce la 70-100 mg/m2.

Reactii adverse: Relativ frecvent greturi si varsaturi (se recomanda asocierea unui antiemetic), trombocitopenie (survine la 4 saptamani, dureaza 1-2 saptamani) si leucopenie (survine la 6 saptamani, dureaza 1-2 saptamani); rareori stomatita, tulburarea trecatoare a probelor functionale hepatice, anemie, alopecie, tulburari neurologice; folosirea indelungata poate fi cauza de afectare toxica a rinichiului si fibroza pulmonara.

Contraindicatii: Sarcina (incompatibilitate), alergie specifica; prudenta in caz de trombocitopenie, leucopenie sau anemie (doze mici, hemograma se controleaza saptamanal).

 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo