prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

MINCORTID

Prospecte medicamente

producator: Terapia S.A.

Prezentare farmaceutica: Fiole a 1 ml suspensie apoasa injectabila continand dezoxicorton acetat 5 mg sau 10 mg (cutie cu 5 buc.).

Actiune terapeutica: Hormon mineralcorticoid, favorizeaza reabsorbtia tubulara renala a clorurii de sodiu si apei, pe care le retine in organism, mareste eliminarea renala a potasiului; creste presiunea arteriala.

Indicatii: Medicatie de substitutie in insuficienta suprarenala primara sau secundara (ca suplimentare a injectiilor cu cortizon acetat sau hidrocortizon) - crize addisoniene acute, panhipopituitarism cu insuficienta mineralcorticoida, sindrom malign si forme grave ale bolilor infectioase; stari de deshidratare in hiperplazia congenitala a suprarenalelor cu sindrom de pierdere de sare (sindrom Debré-Fibiger).

Mod de administrare: Adulti, in situatii acute 5 sau 10 mg la fiecare 12 ore, 2 zile, apoi o data pe zi, urmatoarele 2 zile, scazand in continuare la 5 mg de 2-3 ori pe saptamana; copii, in situatiile acute 10 mg/m2 si zi, se repeta dupa nevoie.

Reactii adverse: Retentie hidrosalina cu endeme, hipertensiune arteriala, declansarea sau agravarea insuficientei cardiace; cefalee, artralgii; sindrom hipokaliemic (slabiciune musculara, paralizie); reactii alergice.

Contraindicatii: Hipertensiune arteriala, boli cardiace, edeme, scleroza cerebrala avansata, alergie specifica; prudenta sau se evita in timpul sarcinii si alaptarii. Nu se asociaza cu medicamente hipokaliemiante, medicamente care pot produce torsada varfurilor, antihipertensive, digitalice. Corticosteroizii figureaza pe lista substantelor dopante (interzise la sportivi).

 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo