prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

FURAZOLIDON, SUSPENSIE 0,5%

Prospecte medicamente

producator: Biofarm

Prezentare farmaceutica: Suspensie continand 0,5% furazolidon, agar-agar, aromatizanti si edulcoranti.

Actiune terapeutica: Furazolidonul, principiul activ, are actiune antimicrobiana fata de germeni enterici ca: Salmonella, Shigella, Proteus, Streptococcus, iar agar-agarul, stabilizantul suspensiei, protejeaza mucoasa gastro-intestinala contribuind la efectul antidiareic al preparatului.

Contraindicatii: Insuficienta renala grava, intoleranta la nitrofurani, copii sub o luna (produce anemie hemolitica din cauza imaturitatii unor enzime), deficit de G6PDH. In timpul tratamentului se interzic medicamente adrenergice (efedrina, amfetamina), antihistaminice, neuroleptice, alcool, inhibitoare de monoaminooxidaza, branzeturi fermentate.

Reactii adverse: Rareori greata, varsaturi care dispar la reducerea dozei. Dupa administrare prelungita, se poate observa scaderea tensiunii arteriale, anemie hemolitica in caz de deficit de G6PDH.

Mod de administrare: Copii sub 1 an: 8-16 mg de 4 ori pe zi (1/4-1/2 lingurita de 4 ori/zi), 1-5 ani: 25-35 mg de 4 ori/zi (1-1/2 lingurite de 4 ori/zi), peste 5 ani: 59 mg de 4 ori/zi (2 lingurite de 4 ori/zi). O lingurita contine 0,025 g furazolidon.

Forma de prezentare: Flacon cu 100 ml suspensie.

 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo