prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

FURANTHRYL

Prospecte medicamente

producator:

Prezentare farmaceutica: Comprimate continand furosemid 40 mg (flacon cu 50 buc.).

Actiune terapeutica: Diuretic foarte activ, creste mult eliminarea renala de sare, este eficace si in conditiile unei filtrari glomerulare reduse; efectul diuretic incepe dupa 20-60 minute de la administrarea orala si dureaza 4-6 ore; reduce presiunea arteriala crescuta si potenteaza medicatia antihipertensiva.

Indicatii: Edeme cardiace, cirotice, renale, edeme periferice prin insuficienta venoasa; hipertensiune arteriala.

Mod de administrare: Oral, la adulti cate 1/2-2 comprimate (20-80 mg) zilnic, o data la 2 zile sau 3-4 zile pe saptamana; la copii 1-3 mg/kg corp si zi.

Reactii adverse: Dozele mari si tratamentul prelungit pot provoca deficit de sodiu, hipokaliemie, hipomagneziemie, deshidratare, hiperazotemie; uneori hiperuricemie, hiperglicemie si agravarea diabetului, hiperlipoproteinemie, ocazional greata; rareori pancreatita, nefrita interstitiala, eruptii cutanate, leucopenie, trombocitopenie.

Contraindicatii: Anurie, deficite electrolitice, stare precomatoasa la cirotici, prudenta sau se evita la diabetici, in guta, in prezenta adenomului de prostata; prudenta in timpul sarcinii si alaptarii. Nu se asociaza medicamente ototoxice (antibiotice aminoglicozidice) si nefrotoxice (cefaloridina, cefalotina); indometacina poate impiedica efectul diuretic; prudenta in asocierea cu salicilati, curarizante, litiu (le creste toxicitatea), glicozide tonicardiace (creste riscul de aritmii), simpatoplegice, hipotensive (le potenteaza efectul), mineralcorticoizi (creste eliminarea de potasiu).

 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo