prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

DUVADILAN, COMPR.

Prospecte medicamente

producator: Duphar

Prezentare farmaceutica: Comprimate continand isoxuprina hidrocl. 20 mg (cutie cu 100 buc.); fiole a 2 ml solutie injectabila continand isoxsuprina hidrocl. 10 mg (cutie cu 6 buc.).

Actiune terapeutica: Vasodilatator antiischemic prin stimulare beta-adrenergica, blocare alfa-adrenergica si actiune musculotropa; pentru dozele mari, la usurarea circulatiei contribuie micsorarea vascozitatii sangelui si inhibarea agregarii plachetare; tocolitic si stimulant miocardic prin actiune beta-adrenergica.

Indicatii: Arteriopatii obstructive periferice, boala Buerger, sindrom Raynaud; nastere prematura.

Mod de administrare: Ca vasodilatator, in perfuzie i.v., cate 2 fiole (20 mg) in 100 ml (solutie glucozata izotona), de 2 ori/zi (se introduc 300 mg sau 1,5 ml/minut); i.m., 1 fiola (10 mg) de 2-4 ori/zi; oral, 1 comprimat (20 mg) de 4 ori/zi. Pentru combaterea nasterii premature, la inceput perfuzie i.v. cu 10 fiole (100 mg) in 500 ml (200-500 mg, respectiv 1-2,5 ml/minut), pana la oprirea travaliului, apoi i.m. cate 1 fiola la intervale de 3 ore, 24 de ore si la 3-6 ore inca 48 de ore, dupa care se continua cu 1 comprimat de 4 ori/zi.

Reactii adverse: Hipotensiune, tahicardie (presiunea arteriala si frecventa cardiaca se controleaza regulat in timpul perfuziei), congestia pielii, greata, voma - mai ales pentru dozele mari si administrarea parenterala.

Contraindicatii: Hemoragii arteriale recente; bolile cardiace, dezlipirea prematura a placentei si anemia severa contraindica administrarea parenterala.

 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo