prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

CLORHIDRAT DE PAPAVERINA, 100 MG

Prospecte medicamente

producator: Sicomed

Compozitie: Comprimate a 100 mg clorhidrat de papaverina.
Actiune farmacoterapeutica: Vasodilatator si antispastic prin actiune directa asupra musculaturii netede, efectul se mentine circa 2 ore dupa administrare orala. Este bronhodilatator musculotrop si coronarodilatator relativ slab; deprima conducerea atrioventriculara, prelungeste perioada refractara a miocardului, scade excitabilitatea.

Indicatii: Tulburari circulatorii cerebrale de natura spastica sau aterosclerotica, retinopatii, migrena, sindrom Ménière, sindrom anginos, stare post-infarct, tulburari circulatorii ale musculaturii netede digestive si biliare, spasm piloric, constipatie spastica, colici intestinale, diskinezie biliara hipertona, colici biliare, dismenoree.

Contraindicatii si precautii: Hipertensiune intracraniana si bloc atrio-ventricular, prudenta in glaucom si la bolnavii cu hipertrofie de prostata.

Interactiuni medicamentoase: Nu se administreaza cu medicamente stimulante beta-adrenergice (risc crescut de aritmii): clorhidratul de papaverina poate creste efectul hipotensiv al medicamentelor antihipertensive. Efectele clorhidratului de papaverina sunt accentuate de anestezice generale, analgezice, sedative, tranchilizante si sunt diminuate de fumat. Papaverina scade actiunea levodopa.

Reactii adverse: Dozele mari pot cauza somnolenta, constipatie, neplacere epigastrica, ameteli, cefalee, sudoratie.
Posologie: Oral: 1 comprimat (100 mg), la nevoie 3-5 comprimate pe zi.

Forma de prezentare: Flacoane cu 30 de comprimate.

Conditii de pastrare: La adapost de umezeala, lumina si caldura.

 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo