prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

ZAHAROZA

Dictionar medical


ZAHAROZA

Zaharoza (zaharul obisnuit) este dizaharida cea mai raspandita in natura.

Se gaseste, in cantitati mici, in toate plantele, ca produs al fotosintezei. In cantitate mai mare, se gaseste in pepenele galben, morcovi, seva de artar si de mesteacan, si mai ales in sfecla si trestia de zahar.

Prin hidroliza zaharozei se obtine un amestec echimolecular de glucoza si fructoza, cunoscut sub numele de miere artificiala sau zahar invertit. Fenomenul se numeste invertirea zaharului.

Zaharoza este o substanta cristalizata, incolora, cu gust dulce, usor solubila in apa, greu solubila in alcool si alti solventi organici. Prin incalzire se caramelizeaza si apoi se carbonizeaza.

Industrial, zaharoza se obtine din trestie de zahar (prin presare) si din sfecla de zahar (prin extractie cu apa fierbinte).


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo