prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

XANTOMATOZA

Dictionar medical


XANTOMATOZA

Afectiune, insotita de depunerea in piele si diferite tesuturi a lipidelor - colesterolului si/sau trigliceridelor in legatura cu tulburarile primare sau secundare ale metabolismului lor.

Morfologic se manifesta prin aparitia xantoamelor - noduli de culoare galbuie, componentul principal al carora sunt celulele xantomatoase - fagocite, continand incluziuni lipidice (colesterol), care dau citoplasmei un aspect spumos (celule spumoase).

Xantomatoza primara este o boala ereditara, se raporta la grupul de boli de acumulare, de exemplu, xantomatoza hipercolesterolemica familiala.

Xantomatoza secundara se intalneste in diabetul zaharat, hipotireoza, sindromul nefrotic, etc.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo