prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

VAG, NERV

Dictionar medical


VAG, NERV

Perechea a X-a a nervilor cranieni, formata din putine fibre somatosenzitive si somatomotorii si multe fibre visceromotorii si viscerosenzitive.

Toate aceste fibre se unesc, formeaza nervul vag, care iese din trunchiul cerebral si paraseste craniul. in continuare, nervul vag strabate regiunea cervicala, fiind cuprins in manunchiul vasculo-nervos al gatului, trece inapoia arterei subclavii, patrunde in torace si apoi in abdomen.

El da nastere la ramuri cervicale, toracale si abdominale.

Intre ramurile cervicale mentionam: ramura meningeana pentru duramater craniana, ramura auriculara pentru tegumentele pavilionului urechii, ramurile faringiene contribuie la formarea plexului faringian, nervul laringian superior care merge la laringe si nervul laringian recurent, care merge tot la laringe, si nervii cardiaci.

Din ramurile toracale fac parte: ramurile bronsice, ramurile esofagiene si ramurile pericardice.

Din ramurile abdominale fac parte: ramurile hepatice, pancreatice, splenice, jejuno-ileale si colice.

Fibrele vegetative ale nervului vag se distribuie la bronhii, plamani, inima, esofag, stomac, ficat, pancreas, splina, suprarenale, rinichi, intestin subtire si o parte din colon.

Nervul vag este un nerv mixt.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo