prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

TROMBOZA

Dictionar medical


TROMBOZA

Procesul de formare in timpul vietii a unui cheag (coagul) de sange in lumenul vaselor sanguine sau in cavitatii inimii.

Mecanismele patogenice principale sunt asa numita triada a lui Virchow:

  • incetinirea vitezei de circulatie a sangelui si tulburari localizate ale curentului sanguin (miscarea in vartej), de exemplu, in insuficienta cardiaca, anevrisme arteriale si cardiace, varice venoase, etc.
  • leziuni ale peretelui vascular sau cardiac (arterite, flebite, ateroscleroza, traumatisme vasculare, infarct miocardic,
    etc.)
  • modificari calitative ale sangelui, a componentei lui sau a factorilor de coagulare si anticoagulare (cresterea numarului de trombocite, a cantitatii de fibrinogen, scaderea heparinei, etc.).


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo