prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

TRIGEMEN, NERV

Dictionar medical


TRIGEMEN, NERV

Perechea a V-a a nervilor cranieni, formata din fibre senzitive si din fibre motorii. Nervul trigemen se imparte in 3 ramuri: oftalmica (nervil oftalmic), maxilara (nervul maxilar) si mandibulara (nervul mandibular).

Ramura oftalmica, dupa ce paraseste craniul, se subdivide in alte ramuri, care se distribuie la globul ocular, mucoasa nazala, olfactiva si la pielea fruntii. Ea este formata exclusiv din fibre senzitive.

Ramura maxilara, formata tot numai din ramuri senzitive, paraseste craniul, impartindu-se in mai multe ramuri care se distribuie la maxilar, palatul moale, mucoasele nazala si respiratorie, precum si la pielea regiunii temporale, malare, a buzelor si a pleoapei inferioare.

Ramura mandibulara este alcatuita atat din fibre senzitive cat si motorii. Fibrele senzitive ale acestui nerv se distribuie la mandibula, glandele salivare submandibulare si sublinguale, partea anterioara a limbii, la pielea tamplelor, a pavilionului urechii, a fruntii, obrajilor si buzei inferioare. Fibrele motorii ale nervului mandibular se distribuie la muschii masticatori, la o parte din muschii suprahioidieni, la muschiul tensor al timpanului si la muschiul tensor al valului palatin.

Nervul trigemen este un nerv mixt.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo