prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

TETRAPLEGIE

Dictionar medical


TETRAPLEGIE

Paralizia tuturor celor patru membre, de obicei cauzata de o leziune a maduvei cervicale (a gatului).

Cvadriplegia este determinata cel mai adesea de un traumatism la nivelul gatului, insa ocazional poate fi cauzata de stenoza spinala, infectii, anevrisme, vasculita, boli autoimune, interventii neurochirurgicale, sau leziuni extinse.

Cu cat leziunea maduvei cervicale este localizata mai superior, cu atat functionalitatea bratelor va fi afectata mai tare. Leziunile localizate mai sus de a treia vertebra cervicala paralizeaza muschiul diafragm, viata acestor pacienti putand fi sustinuta doar prin ventilatie artificiala.

Ca tratament se pot administra corticosteroizi imediat dupa lezare, pentru a reduce inflamarea maduvei.

Se mai numeste cvadriplegie.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo