prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

SURDITATE

Dictionar medical


SURDITATE

Pierderea partiala sau totala a auzului, care poate fi temporara sau permanenta.

Formele ereditare de surditate afecteaza 1 din 2000 de nou-nascuti. La acesti copii, surditatea cauzeaza mutismul, devenind astfel surdomuti.

Formele dobandite de surditate afecteaza aproximativ 50% dintre persoanele de peste 80 ani.

Surditatea prezinta cauze multiple. Surditatea congenitala apare in afectiuni, precum nerofibromatoaza sau sindromul Usher.

Surditatea toxica poate fi cauzata de expunerea la agenti precum salicilati, diuretice, sau antibiotice aminoglicozidice, sau de infectii ale sistemului nervos central (meningita meningococica, sifilis) sau ale nervului cranian VIII (vestibulocohlear).

Un numar mare de virusi, precum si expunerea prelungita sau repetata la sunete puternice, pot contribui la pierderea auzului.

Surditatea brusca poate rezulta in urma traumatismelor si fistulelor de la nivelul urechii, atacului cerebral, cancerului, sclerozei multiple, vasculitei, bolii Meniere, si multor alte afectiuni.

Frecvent, pacientii prezinta surditate unilaterala cauzata de prezenta unui dop de cerum in canalul auditiv.

Diagnosticul se pune pe baza rezultatelor testelor auditive (audiometriei).

Tratamentul este in functie cauza. De exemplu, dopul de cerumen este inlaturat prin irigarea canalului auditiv extern, in timp ce alte forme de surditate sunt tratate prin aplicarea protezelor auditive, amplificatoarelor auditive, implanturilor cohleare etc.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo