prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

STAFILOCOC

Dictionar medical


STAFILOCOC

Coc rotund, gram pozitiv, care se dispune in gramezi (ciorchine).

Este un germene bine echipat patogen. Echipamentul enzimatic produs de stafilococ este reprezentat de urmatoarele toxicoenzime: coagulaze, fibrinolizine, hemolizine, lipaze, eneterotoxine si exotoxine.

Principalele leziuni stafilococice se localizeaza la nivelul pielii. Acestea pot varia de la o foliculita, la furuncul, la hidrosadenita, la abces.

Stafilococii pot da orice tip de infectie: pneumonii, infectii urinare, septicemii, endocardite, osteomielite, toxiinfectii alimentare.

Cea mai virulenta forma de stafilococ este stafilococul auriu.

Stafilococii sunt rezistenti la penicilina G. In schimb sunt sensibili la oxacilina, cefalosporine, rifampicina si vancomicina.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo