prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

SINDROM IMUNODEFICITAR PRIMAR

Dictionar medical


SINDROM IMUNODEFICITAR PRIMAR

Un grup de boli congenitale, caracterizate prin deficit imun partial sau global, determinat de dezvoltarea incompleta a sistemului imun, intalnite la copii.

Se subimpart in trei grupe:

  • sindroame de insuficienta a imunitatii celulare si umorale (sindroame combinate). Se caracterizeaza prin hipoplazia timusului si tesutului limfoid periferic, predispozitie la boli infectioase, complicatii grave (pneumonie, meningita, septicemie), malformatii congenitale, tumori mezenchimale. Exemple: agamaglobulinemia de tip elvetian, ataxia - teleangiectazia Louis-Bar.

  • sindroame de insuficienta a imunitatii celulare. Se caracterizeaza prin agenezia sau hipoplazia timusului si zonelor timodependente a tesutului limfoid periferic, malformatii congenitale, boli infectioase grave. Exemple: sindromul Di-George, sindromul imunodeficitar cu acondroplazie.

  • sindroame de insuficienta a imunitatii umorale. Se caracterizeaza prin hipoplazia zonelor bursodependente a ganglionilor limfatici si splinei si absenta plasmocitelor, infectii bacteriene grave, indeosebi procese supurative, septica. Exenple: agamaglobulinenia de tip Brutton, sindromul Wiscott-Aldrich.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo