prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

SINDROM DE COMPARTIMENT

Dictionar medical


SINDROM DE COMPARTIMENT

Cresterea presiunii tisulare in interiorul unui spatiu fascial inchis, cauzand scaderea presiunii arteriovenoase si scaderea perfuziei musculare.

Exista sindrom de compartiment acut si cronic.

Sindroamele de compartiment sunt cauzate de hemoragii si/sau edeme intr-un spatiu inchis, sau de compresia externa sau ocluzia arteriala care induce reperfuzie postischemica.

Sindromul de compartiment cronic poate rezulta din expansiunea musculara in urma exercitiilor fizice sau din cauza dimensiunilor reduse a compartimentului anatomic.

Ambele tipuri de sindroame de compartiment se caracterizeaza prin roseata, umflatura, si durere la nivelul membrelor. Pielea supraiacenta se poate intari, iar pe masura ce presiunea intracompartimentala creste, functia neurovasculara este compromisa.

Sindromul de compartimet acut trebuie tratat prin aplicare locala de gheata si elevarea membrului afectat. Trebuie evitata compresia externa deoarece poate creste presiunea intracompartimentala.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo