prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

SIFILIS CONGENITAL

Dictionar medical


SIFILIS CONGENITAL

Sifilis ce se dezvolta in urma infectarii intrauterine a fatului prin placenta.

Se clasifica in sifilis congenital precoce si sifilis congenital tardiv.

Sifilisul congenital precoce apare in primele 2 luni de viata, se manifesta prin eruptii cutanate papulo-pustuloase, "pneumonie alba", hepatita interstitiala ("ficat silex"), osteocondrita ("tibie in iatagan"), encefalita si meningita.

Sifilisul congenital tardiv apare in varsta prescolara si scolara si se caracterizeaza prin triada Hutchinson: deformatia dintilor, keratita parenchimatoasa si surditate (atrofia nervului acustic).


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo