prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

SIFILIS

Dictionar medical


SIFILIS

Boala infectioasa venerica cronica, provocata de treponema pallidum, caracterizata prin evolutie progresiva cu succesiunea a trei perioade:

  • sifilis primar - se dezvolta dupa o incubatie de 3 saptamani si se manifesta prin aparitia sancrului dur la locul patrunderii infectiei (de obicei, organele genitale), insotit de limfangita si limfadenita regionala
  • sifilis secundar apare peste 6-10 saptamani dupa infectare, se caracterizeaza prin eruptii pe piele sau mucoase - sifilide (rozeole, papule, pustule)
  • sifilis tertiar nu este obligatoriu, poate aparea peste 3-6 ani dupa infectare, se manifesta prin inflamatie interstitiala cronica (infiltrate de tip gomos) si formarea gomelor in piele si organele parenchimatoase. Cea mai mare importanta clinica au leziunile sistemului cardiovascular (mezaortita sifilitica) si a sistemului nervos central (tabesul dorsal, paralizia generala progresiva).


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo