prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

SEPSIS

Dictionar medical


SEPSIS

Boala infectioasa generala nespecifica, polietiologica, necontagioasa, fara evolutie ciclica, determinata de prezenta in organism a unui focar de infectie, din care germenii patogeni si toxinele lor patrund in sange continuu sau periodic.

Se dezvolta pe fondul modificarii proprietatiior imunologice de aparare a organismului, pierderea capacitatii lui de localizare a infectiei.

Morfologic la poarta de intrare a infectiei se constata un focar de inflamatie purulenta (focar septic), limfangita si tromboflebita purulenta.

In organele parenchimatoase se dezvolta modificari generale de caracter distrofic, inflamator si hiperplastic.

Clasificarea:

  • dupa etiologie: streptococic, stafilococic, pneumococic, meningococic, etc.
  • dupa localizarea portii de intrare: terapeutic, chirurgical, odontogen, urogen, tonsilogen, otogen, ombilical sau criptogenetic
  • dupa particularitatile clinico-morfologice: septicemie, septicopiemie, endocardita bacteriana, croniosepsis.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo