prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

SCARLATINA

Dictionar medical


SCARLATINA

Boala infectioasa acuta, provocata de streptococul beta-hemolitic toxicogen de grup A.

Este caracterizata prin leziuni inflamatorii locale, indeosebi in vestibulul faringian, intoxicatie generala si exantem.

Se transmite pe cale aerogena.

Morfologic se constata angina, la inceput catarala, ulterior, necrotica, hiperemie marcata a mucoasei bucale, faringiene, limba zmeurie.

Eruptia cutanata este punctiforma pe fond eritematos, generalizata, lipseste in regiunea triunghiului nazo-labial (fata cu aspect de fluture) si este urmata de descuamatie lamelara.

Complicatii: abces retrofaringian, flegmon cervical, osteomielita, otoantrita, meningita purulenta, abces cerebral, etc.

Peste 3-5 saptamani dupa debutul bolii se poate dezvolta perioada a 2-a, care se manifesta cu predominanta prin glomerulonefrita, care duce la nefroscleroza.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo