prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

SANGE

Dictionar medical


SANGE

Lichid de culoare rosie, de origine mezenchimala, care impreuna cu lichidul intestitial si limfa reprezinta mediul intern al organismului.

Sangele reprezinta 6-8% din masa corpului omenesc.

El circula in conducte inchise raspandite in toate tesuturile si organele numite vase sanguine.

Are un miros specific, metalic.

Sangele arterial are culoare rosie deschisa si pulseaza atunci cand artera este lezata. Sangele venos are culoare rosie inchisa si sangereaza continuu atunci cand vena este lezata.

Sangele uman este alcatuit din 52-62% plasma si 38-48% elemente figurate. Plasma este compusa din apa, ioni, proteine, hormoni, lipide, etc.

Componentele celulare ale sangelui sunt eritrocitele, leucocitele si trombocitele (plachetele sanguine). Leucocitele sunt alcatuite din neutrofile, eozinofile, bazofile, limfocite, monocite.

La trecerea prin plamani, sangele cedeaza dioxid de carbon si se incarca cu oxigen. Dupa ce paraseste inima este purtat la tesuturi prin sistemul arterial, si este reintors prin sistemul venos.

Sangele se deplaseaza prin aorta cu o viteza medie de 30 cm/sec, si realizeaza un circuit complet al sistemului vascular in aproximativ 60 sec.

Eritrocitele transporta oxigenul la celule, leucocitele participa la raspunsul imun in infectii, iar trombocitele au rol in coagulare.

Plasma sanguina transporta nutrienti, produsi ai catabolismului, hormoni, dioxid de carbon si alte substante, si contribuie la mentinerea echilibrului electrolitic si la reglarea termica.

Celulele rosii sanguine sunt produse in maduva rosie a oaselor, cu o rata de 2.400.000/sec. Eritrocitele au o durata de viata de 120 zile, iar la o persoana sanatoasa concentratia de eritrocite este constanta in ttimp.

Plachetele sanguine sunt de asemenea produse in maduva rosie osoasa, iar leucocitele - in tesuturile limfatice.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo