prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

REGENERARE REPARATORIE

Dictionar medical


REGENERARE REPARATORIE

Regenerarea, care se produce in diferite procese patologice, in cursul carora are loc alterarea celulelor si a tesuturilor.

Se manifesta prin aceleasi mecanisme morfogenetice, ca si regenerarea fiziologica, in organismul bolnav.

Poate fi regenerarea completa sau restitutia si regenerarea incompleta sau substitutia.

Regenerarea reparatorie completa sau restitutia se caracterizeaza prin inlocuirea defectului cu un tesut identic celui distrus (preexistent). Se observa in tesuturile, in care predomina forma celulara de regenerare, de exemplu, in tesutul conjunctiv, oase, piele, mucoase.

Regenerarea reparatorie incompleta sau substitutia se caracterizeaza prin inlocuirea defectului cu tesut conjunctiv cicatriceal, iar restabilirea parenchimului functional se produce prin hipertrofia partii restante a organului, care se denumeste hipertrofie regeneratoare.

Ultima se poate efectua prin 2 cai: hiperplazia celulelor sau hiperplazia si hipertrofia ultrastructurilor celulare, adica hipertrofia celulelor.

Se observa in majoritatea organelor parenchimatoase: miocardul, sistemul nervos central, ficatul, rinichii, plamanii, pancreasul, etc.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.
prima pagina   |   farmacii   |   dictionar medical   |   prospecte medicamente   |   contact   |   conditii de utilizare

www.smartart.ro | web . print . id . photo