prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

REACTIE CITOTOXICA

Dictionar medical


REACTIE CITOTOXICA

Reactie alergica intr-un organism sensibilizat, care se produce in urma interactiunii dintre anticorpii circulanti si antigenele superficiale ale membranelor unor celule straine sau proprii alterate, ceea ce duce la distrugerea acestor celule tinta cu ajutorul macrofagelor (citoliza).

Se poate efectua prin intermediul complementului sau a celulelor ucigase (celule K - killer) sau nativ ucigase (celule NK - natural killer) - celule secretoare de mediatori, cu care sunt legati anticorpii respectivi.

Se intalneste in transfuzii de sange incompatibile (incompatibilitate de grup sau Rh factor), boala hemolitica a nou-nascutului, anemii hemolitice autoimune sau medicamentoase, transplantarea organelor, etc.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo