prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

RACEALA COMUNA

Dictionar medical


RACEALA COMUNA

Infectie virala acuta a tractului respirator.

Raceala comuna afecteaza toate persoanele, de obicei de mai multe ori pe an. Apare mai frecvent la fumatori si copii decat la adultii sanatosi.

Perioada de contagiozitate incepe inainte de instalarea simptomelor. Virusii cauzatori se transmit la alte persoane prin stranut sau prin contact direct cu secretiile nazale.

Perioada de incubatie este cuprinsa intre 12-72 ore.

Majoritatea cauzelor de raceala comuna sunt determinate de rinovirusuri, adenovirusuri, coronavirusuri, virus Coxsackie, virus influenza, virusuri parainflenza sau virusuri respiratorii sincitiale.

Raceala comuna este caracterizata prin inflamarea mucoasei nazale, cu secretie crescuta de mucus care poate obtura caile nazale. De asemenea, mai prezinta simptome ca lacrimare, stranut, raguseala, tuse, sputa colorata si stare de rau.

Simptomele dispar de obicei in 2 zile- 2 saptamani. Daca dureaza mai mult de 10 zile sau este insotita de febra sau simptome sistemice, se recomanda consultul medicului.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo