prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

NEFROSCLEROZA

Dictionar medical


NEFROSCLEROZA

Induratia si ratatinarea rinichilor datorita proliferarii tesutului conjunctiv.

Poate fi un proces primar, care se dezvolta in urma sclerozei vaselor renale in boala hipertensiva (nefroscleroza arteriolosclerotica) si in ateroscleroza (nefroscleroza aterosclerotica) - ratatinarea primara a rinichilor.

Sau poate fi un proces secundar in urma modificarilor inflamatorii sau distrofice ale glomerulilor, tubilor si stromei rinichilor (de ex., in glomerulonefrita cronica, pielonefrita, amiloidoza renala, etc.) - ratatinarea secundara.

Nefroscleroza (nefrociroza) duce la dezvoltarea insuficientei renale cronice.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo