prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

METAPLAZIE

Dictionar medical


METAPLAZIE

Transformarea unui tesut adult, diferentiat intr-un tesut de alt tip.

Este un proces de adaptare a tesuturilor la conditiile noi.

Trecerea unui tesut in altul se produce doar in limitele uneia si aceeasi foite embrionare, prin proliferarea celulelor tinere.

Se intalneste mai des in epiteliile de invelis si in tesutul conjunctiv.

Metaplazia epiteliului se manifesta prin trecerea epiteliului prismatic sau cilindric in epiteliu pavimentos pluristratificat cu cornificare (de ex. metaplazie epidermoida a mucoasei cailor respiratorii in bronsita cronica), metaplazia tesutului conjunctiv - prin formarea tesutului cartilaginos sau osos (de ex. in cicatrice, in stroma tumorilor).

Metaplazia epiteliului ce considera ca stare precanceroasa.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo