prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

LUPUS ERITEMATOS DISEMINAT

Dictionar medical


LUPUS ERITEMATOS DISEMINAT

Boala din grupul colagenozelor (bolilor reumatice).

Este caracterizata prin leziunea sistemica a tesutului conjunctiv (intumescenta fibrinoida, modificari necrotice), a vaselor patului microcirculator (arteriolite, capliarite, venulite), pielii (eritem al fetei in forma de fluture), rinichilor (nefrita lupica), inimii (endocardita valvulara verucoasa Libman-Sacks) si autoimunizare marcata (anticorpi antinucleari).

Este foarte caracteristica patologia nucleilor celulari cu formarea corpusculilor hematoxilinici, mai ales in limfoganglioni, si aparitia celulelor lupice in sange si unele tesuturi (maduva osoasa, splina).

Complicatia mai importanta a bolii este insuficienta renala si uremia datorata nefritei lupice.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo