prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

LITIAZA URINARA (RENALA)

Dictionar medical


LITIAZA URINARA (RENALA)

Una dintre cele mai frecvente boli ale sistemului urinar, caracterizata prin formarea de calculi in caile excretoare de urina (in calice, bazinet, ureter, vezica urinara).

Factorii, care favorizeaza aparitia calculilor urinari sunt: tulburari metabolice, dereglarea echilibrului acido-bazic si a componentei minerale a apei potabile, procese inflamatoare in caile urinare, staza urinei, etc.

Dupa componenta chimica pot fi urati, fosfati, oxalati, carbonati. Litiaza urinara se poate complica cu hidronefroza, pionefroza, pielonefrita, paranefrita, septicemie urogena.

Evolutia cronica se soldeaza cu nefroscleroza (ratatinarea) secundara a rinichilor.

Cea mai frecventa cauza a mortii este uremia.

Se mai numeste nefrolitiaza.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo