prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

LIMFOGRANULOMATOZA

Dictionar medical


LIMFOGRANULOMATOZA

Tumoare maligna a tesutului limfoid.

Procesul tumoral poate interesa un grup de ganglioni limfatici (mai frecvent cervicali, mediastinali sau retroperitoneali) sau poate fi generalizat, afectand si unele organe interne (splina, ficatul, plamanii, stomacul, pielea).

Macroscopic ganglionii limfatici sunt mariti in volum si concrescuti, formand mase tumorale de consistenta ferma.

Microscopic se constata proliferarea limfocitelor, histiocitelor, celulelor reticulare, precum si inflamatie cu celule de tip inflamator (eozinofile, plasmocite, leucocite neutrofile).

Sunt indeosebi de caracteristice celulele atipice de origine limfocitara: celulele Hodgkin (mari si mici) si gigante polinucleate Sternberg.

Se disting 4 forme clinico-morfologice:

  1. cu predominanta limfocitara
  2. cu scleroza nodulara
  3. cu celularitate mixta (polimorfocelulara)
  4. cu depletie limfocitara.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo