prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

LEUCOZA

Dictionar medical


LEUCOZA

Grup de boli tumorale ala tesutului hematopoietic, care se manifesta prin proliferarea sistemica progresiva a celulelor hematopoietice de origine tumorala, afectarea obligatorie a maduvei osoase si inhibarea hematopoiezei normale.

Celulele tumorale apar in primul rand in maduva osoasa, iar ulterior nimeresc pe cale sanguina in diferite organe si tesuturi, formand infiltrate leucozice nodulare sau difuze. In celulele parenchimatoase ale organelor interne au loc modificari distrofice si necrotice.

Complicatiile principale: sindromul hemoragic, modificari ulcero-necrotice in tractul digestit, procese infectioase (septice), anemii.

Se subimpart in:

  • leucoze acute - nediferentiata, mieloblastica, limfoblastica, monoblastica, eritromieloblastica, megacarioblastica
  • leucoze cronice (mielocitare, limfocitare, monocitare)

Se mai numeste leucemie.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo