prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

ISCHEMIE

Dictionar medical


ISCHEMIE

Anemia locala, micsorarea afluxului de sange arterial intr-un tesut, organ sau intr-o regiune a organului.

Dupa mecanismul de producere se disting urmatoarele variante de ischemie: angiospastica, prin obturatie (trombi, emboluri, ingustarea lumenului arterial in urma leziunilor aterosclerotice sau inflamatorii), prin compresiune (tumori, exsudate, ligaturi, pansamente, etc.), in urma redistributiei sangelui, de exemplu, ischemia creierului dupa evacuarea lichidului din cavitatea abdominala.

Consecintele depind de particularitatile agentului cauzal si de durata ischemiei.

Ischemia acuta si prelungita duce la dezvoltarea infarctului, iar ischemia cronica - la atrofia elementelor parenchimatoase si scleroza.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo