prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

INFLAMATIE

Dictionar medical


INFLAMATIE

Reactie nespecifica de aparare a organismului, cu caracter local sau regional, in functie de severitatea si de intinderea leziunilor produse de factorii patogeni.

Este indreptata spre eliminarea agentului patogen si restabilirea tesutului lezat.

Cauzele inflamatiei pot fi diferiti factori fizici, chimici sau biologic.

Morfologic se manifesta prin modificari alterative (distrofia si necroza parenchimului si stromei), procese exsudative (reactia vaselor patului microcirculator si cresterea permeabilitatii vasculare si tisulare) si proliferative (proliferarea predominanta a celulelor mezenchimale).

Semnele clinice ale inflamatiei sunt: roseata (rubor), tumefiere (tumor), caldura (calor), durere (dolor) si dereglarea functiei (functio laesa).


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo