prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

INFECTIE CU CITOMEGALOVIRUS (CMV)

Dictionar medical


INFECTIE CU CITOMEGALOVIRUS (CMV)

Infectie persistenta, latenta, a leucocitelor cauzata de cu un herpesvirus, citomegalovirusul (CMV).

Aproximativ 60% din persoanele de peste 35 ani au fost infectate cu CMV, de obicei in copilarie sau adolescenta.

Infectia primara este de regula blanda la persoanele cu sistem imun competent, insa CMV se poate reactiva in timp si cauza boli grave la femeile insarcinate sau la pacientii imunodeprimati (ex. SIDA).

In cursul sarcinii, femeile pot transmite virusul fatului, ducand la consecinte grave. Aproximativ 10% dintre copii infectati dezvolta boala incluziunilor citomegalice caracterizata prin anemie, trombocitopenie, purpura, hepatosplenomegalie, microcefalie, si dezvoltare motorie si mentala slaba. Peste 50% dintre acesti copii nu supravietuiesc.

CMV se transmite de la o persoana la alta prin raport sexual, in cursul sarcinii sau nasterii, in urma unui transplant de organ, sau prin secretii contaminate; rar (5% din cazuri), se poate transmite prin transfuzii sanguine.

Infectia primara la persoanele sanatoase este de regula asimtomatica, insa la unele persoane apar simptome asemanatoare celor intalnite in mononucleaza (febra, durere in gat, ganglioni inflamati).

La persoanele imunodeprimate simptomele apar in functie de organele si structurile afectate, si includ vedere neclara ce progreseaza spre cecitate (in cazul afectarii retinei), diaree severa, tuse, dispnee si hipoxemie.

Anticorpii prezenti in sange identifica infectia insa nu protejeaza impotriva reactivarii virusului.

Tratamentul consta in administrare de agenti antivirali (ex. ganciclovir, foscarnet) in cazul retinitei, colitei si pneumonitei, la pacienti imunodeprimati.

Nu exista nici un vaccin disponibil.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo