prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

INFARCT MIOCARDIC

Dictionar medical


INFARCT MIOCARDIC

Zona de necroza a muschiului cardiac, determinata de insuficienta absoluta sau relativa a circulatiei coronariene.

Cauzele nemijlocite ale infarctului miocardic sunt coronarospasmul, tromboza sau embolia arterelor coronare, precum si discordanta intre nevoia crescuta a miocardului de oxigen si substante nutritive in suprasolicitarea lui functionala si irigarea arteriala insuficienta in conditiile aterosclerozei stenozante.

Infarctul miocardic apare, de regula pe fondul aterosclerozei si a bolii hipertensive.

Este localizat cel mai des in peretii ventriculului stang si septul interventricular.

Macroscopic devine vizibil peste 18-24 ore dupa instalarea ischemiei, prezinta o zona de culoare alba-galbuie, inconjurata de un chenar rosu-inchis (hemoragic), avand o forma neregulata.

Dupa localizarea focarului necrotic in grosimea peretelui poate fi: infarct miocardic subendocardic, intramural, subepicardic si transmural.

In evolutia infarctului miocardic se disting 3 stadii: ischemic, necrotic si de organizare (de cicatrizare).

Pe locul infarctului se formeaza o cicatrice de consistenta dura, iar in miocardul persistent are loc hipertrofia regenerativa.

Perioada de cicatrizare dureaza aproximativ 8 saptamani de la debutul ischemiei (infarctul miocardic acut necomplicat).

Se poate complica cu insuficienta cardiaca acuta, soc cardiogen, fibrilatie ventriculara, edem pulmonar, tulburari de ritm si de conducere, anevrism acut si ruptura inimii, cu tamponarea pericardului, tromboza intracardiaca, pericardita si altele.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo