prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

INFARCT CEREBRAL

Dictionar medical


INFARCT CEREBRAL

Focar de necroza al tesutului cerebral, care se dezvolta datorita intreruperii aportului de sange arterial.

Cauzele nemijlocite: spasmul indelungat, tromboza sau embolia arterelor.

Cel mai frecvent se intalneste in aterosclerora arterelor cerebrale si a arterelor magistrale ale capului (carotide si vertebrale) si in boala hipertensiva.

Se disting urmatoarele variante de infarct cerebral: ischemic (focar de ramolisment alb), hemoragic (focar de ramolisment rosu, primar apare ischemia tesutului cerebral si secundar - hemoragie in tesutul ischemiat) si mixt (infarct ischemic cu focare multiple de hemoragii, are un aspect pestrit).

In evolutia infarctului cerebral se disting 3 stadii - ischemic, necrotic (stadiul de autoliza a tesutului cerebral) si de resorbtie.

Consecintele infarctului miocardic - formarea chisturilor sau a cicatricelor gliale. Infarctul cerebral sepoate, complica cu paralizii.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo