prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

INFARCT

Dictionar medical


INFARCT

Necroza unei portiuni de organ sau a unui organ intreg cauzata de intreruperea irigatiei cu sange, fiind o consecinta a ischemiei (necroza vasculara sau ischemica).

Cauzele nemijlocite: spasmul prelungit, tromboza, embolia sau suprasolicitarea functionala a organului in conditiile irigarii lui insuficiente.

In evolutia infarctului se observa 2 stadii succesive: ischemic (prenecrotic) care dureaza aprorimativ 24 de ore si necrotic.

Se disting 3 tipuri de infarct:

  • alb (ischemic)
  • alb cu chenar hemoragic
  • rosu (hemoragic)

Importanta clinica a infarctului depinde de localizarea si dimensiunile lui.

Consecintele posibile ale infarctului: organizarea, pietrificarea, osificarea, hemosideroza, formarea chisturilor, liza purulenta.

Se intalneste mai frecvent infarct miocardic, cerebral, pulmonar, renal, splenic, intestinal.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo