prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

ICTUS

Dictionar medical


ICTUS

Tulburare acuta localizata a circulatiei cerebrale, insotita de leziunea substantei cerebrale si dereglarea functiilor ei.

Se subimparte in 2 grupe: ictus hemoragic (hematom cerebral, imbibitia hemoragica a tesutului cerebral, hemoragie subarahnoidiana) si ictus ischemic (infarct cerebral ischemic, hemoragic sau mixt).

Cauzele nemijlocite mai frecvente ale ictusului sunt angiospasmul, tromboza sau tromboembolia arterelor cerebrale si a arterelor magistrale ale capului (arterele carotide si vertebrale). Ictusul apare pe fondul aterosclerozei si bolii hipertensive.

Ictusul se poate complica cu paralizii.

Se mai numeste insult.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo