prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

HOLERA

Dictionar medical


HOLERA

Boala infectioasa acuta, caracterizata prin leziunea predominanta a stomacului si intestinului, tulburarea metabolismului hidro-salin si deshidratarea organismului, provocata de vibrionul holerei asiatice Koch sau vibrionul Eltor.

In evolutia holerei se deosebesc 3 perioade: enterita holerica, gastroenterita holerica de caracter seros sau sero-hemoragic, care se manifesta clinic prin diaree si varsaturi, si perioada algida, caracterizata prin deshidratare si exsicoza pronuntata a tesuturilor.

Complicatiie specifice ale holerei sunt tifosul holeriform (colita difteroida hiperergica asemanatoare cu colita dizenterica) si uremia postholerica, determinata, de necroze multiple in stratul cortical al rinichilor.

Cauzele mortii: deshidratarea, uremia, intoricatia.

Aproximativ 80% din pacienti prezinta simptome blande caracterizata prin diaree si stare de rau. Atacurile severe sunt caracterizate prin diaree abundenta, periodica, varsaturi si crampe musculare.

Fara tratament apare deshidratare severa, ameteala, ritm cardiac si respirator crescute, scaderea diurezei, iar in final colaps circulator si soc hipovolemic.

Ca tratament se administreaza solutii orale pentru a inlocui pierderile de apa si electroliti.

Exista un vaccin foarte eficient impotriva holerei.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo