prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

HIPOTALAMUS

Dictionar medical


HIPOTALAMUS

Parte a diencefalului, alcatuita dintr-o portiune supraoptica, din tuberculul cenusiu, neurohipofiza si corpii mamilari.

Privita in ansamblu, structura interna a hipotalamusului consta din intricarea celor 2 substante, cenusie si alba.

Functiile hipotalamusului sunt foarte complexe. Astfel, s-a constatat ca distrugerea unor nuclei din hipotalamus produce tulburari in metabolismul apei, al grasimilor si al glucidelor, tulburari sexuale, tulburari ale mecanismului de termoreglare, stare de somnolenta si altele.

Hipotalamusul regleaza temperatura corpului prin pierdere de caldura si producere de caldura.

Reglarea aportului alimentar se realizeaza de catre centrii satietatii si ai foamei din hipotalamus. Activitatea sexuala este reglata tot de catre hipotalamus.

Hipotalamusul detine un rol important in actele emotionale, ca de exemplu, frica si furia. Rglarea starii de somn-veghe este o alta functie principala a hipotalamusului.

El contribuie la mentinerea constanta a glicemiei, la mentinerea in limite fiziologice a tensiunii arteriale, la reglarea circulatiei si respiratiei si a metabolismului energetic.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo