prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

HIPERTROFIE

Dictionar medical


HIPERTROFIE

Cresterea in volum si in masa a unui tesut, organ sau portiuni de organ datorata inmultirii (hiperplaziei celulelor sau maririlor in volum.

Dupa mecanismul aparitiei se disting:

  • hipetrofie de lucru (compensatoare)
  • hipertrofie vicarianta
  • hipetrofie neurohormonala
  • proliferari hipertrofice

Se deosebeste hipertrofia adevarata, determinata de cresterea in volum a structurilor, care efectueaza functia specializata a organului si hipertrofie falsa (pseudohipertrofie), cand marirea de volum (masa) a organului se datoreaza proliferarii excesive a tesutului conjunctiv si adipos.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo