prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

HIPERTENSIUNE MALIGNA

Dictionar medical


HIPERTENSIUNE MALIGNA

Varianta a hipertensinnii arteriale, caracterizata prin progresare rapida, cifre ridicate ale presiunii arteriale (mai mare decat220/130-140 mmHg) chiar de la debutul bolii, dezvoltarea precoce a modificarilor organice a vaselor si organelor, mai ales a rinichilor, fundului ochiului, creierului (arteriolonecroza arterioloscleroza).

Frecvent apare encefalopatia hipertonica, dereglari ale circulatiei cerebrale, tulburari ale vederii.

Daca lipseste un tratament activ survine moartea peste 1-2 ani dupa aparitia primelor simptome.

Evolutia maligna, a hipertensiunii este favorizata de traumatisme psihice, factori infecto-alergici, leziuni aterosclerotice secundare ale arterelor renale si cerebrale.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo