prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

HEPATITA VIRALA

Dictionar medical


HEPATITA VIRALA

Boala infectiioasa caracterizata prin leziunea predominanta a ficatului, tractului digestiv si sistemului reticuloendotelial.

Agentii patogeni sunt virusurile hepatice de tip A, care se transmit pe cale digestiva (hepatita infectioasa), si de tip B, pentra care este caracteristica transmiterea parenterala (hepatita serica sau de seringa).

Se disting 5 forme clinico-morfologice: ciclica icterica, anicterica, maligna (cu necrora masiva a ficatului), cronica, colestatica si colangiolitica.

Morfologic este specifica distrofia proteica (balonica sau acidofila) necroza de coagulare a hepatocitelor cu formarea corpusculilor Councilman, care prezinta semnul clasic ai hepatitei virale.

Se poate complica cu insuficienta hepatica acuta sau cronica, sindrom hepatorenal.

Pe fondul hepatitei virale cronice se poate dezvolta ciroza hepatica.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo