prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

HEMATOM DE ERUPTIE

Dictionar medical


HEMATOM DE ERUPTIE

Tumefactie pe mucoasa gingivala, in dreptul unui dinte ce urmeaza sa erupa peste cateva saptamani.

Este cauzat de largirea sacului folicular datorata acumularii unei cantitati de sange produsa prin ruperea vaselor de la acest nivel.

Clinic se observa o proeminenta de culoare modificata, albastrui-violacee, depresibila la palpare, foarte putin sau nedureroasa, care, de obicei, nu are semnificatie patologica pentru ca odata cu eruptia dintelui se resoarbe spontan.

Uneori traumatismele pot duce la infectarea hematomului determinand cresterea tumefactiei, marirea congestiei, aparitia durerilor locale, cresterea temperaturii locala, uneori si a celei generale.

In caz de infectie este necesar un drenaj local si administrarea de antibiotice pe cale generala.

Dintii cei mai frecvent afectati de hematom sunt molarii temporari (mai ales molarul II), caninul temporar si permanent, si molarul I permanent.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo