prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

HEMATOM CEREBRAL

Dictionar medical


HEMATOM CEREBRAL

Acumulare circumscrisa de sange cu distrugerea tesutului cerebral si formarea unei cavitati, umplute cu cheaguri de sange si tesut cerebral ramolit (ramolisment cerebral rosu).

Cauza mai frecventa este ruptura microanevrismelor arteriolelor si a arterelor mici in boala hipertensiva, hipertensiuni secundare, ateroscleroza.

Se mai intalneste in traumatisme cerebrale, tumori, abcese, leucemie, etc.

Localizarea obisnuita este in nucleii subcorticali si cerebel.

Hematoamele cerebrale masive pot duce la ruperea peretelui ependimar si patrunderea sangelui in sistemul ventricular (inundatia ventriculara), care este o complicatie letala.

Clinic hemoatomul cerebral se manifesta prin paralizii.

Pe locul hematomului se formeaza un chist cu peretii ruginii datorita formarii sidero-blastilor.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo