prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

GUTA

Dictionar medical


GUTA

Boala determinata de tulburarile metabolismului nucleoproteidelor.

Se caracterizeaza prin exces de saruri de acid  uric in sange (hiperuricemie) si urina (hiperuricurie) si depunerea lor in cartilajele si membranele - sinoviale ale articulatiilor mici ale mainilor si picioarelor, articulatiei tibio-tarsiene si a genunchiului, in tendoane, capsulele articulare etc.

Morfologic in jurul depunerilor de saruri apar leziuni necrotice, reactie inflamatorie cu celule gigante de corpi straini, proliferarea tesutului conjunctiv.

Procesul se termina cu formarea unor noduli (tofi) gutosi durerosi si deformarea articulatiilor.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo