prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

GRUP SANGUIN

Dictionar medical


GRUP SANGUIN

Sistem de antigene determinate genetic, localizat pe suprafata eritrocitelor.

Exista mai multe sisteme du grupuri sanguine. Sistemul OAB are importanta fundamentala in transfuziile de sange, iar sistemul Rh are o mare importanta in obstetrica.

Populatia poate fi impartita fenotipic in 4 grupuri sanguina AOB: A(II), B(III), AB(IV) si 0(I).

Persoanele din grupul A(II) prezinta pe suprafata hematiilor antigene A, cele din grupul B(III) - antigene B, grupul AB(IV) - antigene A si B, iar persoanele din grupul 0 nu prezinta nici un tip de antigen.

Ficare persoana dintr-un grup are anticorpi specifici impotriva antigenelor care lipsesc.

Deci, cei din grupul A(II) prezinta anticorpi anti-B, cei din grupul B(III) prezinta anticorpi anti-A, cei din grupul AB(IV) nu prezinta anticorpi, iar cei din grupul 0 prezinta anticorpi pentru ambele tipuri de antigene.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo