prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

GLUCOZA

Dictionar medical


GLUCOZA

C6H12O6. Monozaharida existenta in stare libera in fructe (ex. struguri), in nectarul florilor, de unde este culeasa impreuna cu fructoza.

Glucoza este o substanta cristalizata, incolora, usor solubila in apa, de 3 ori mai putin dulce decat zaharoza (zaharul obisnuit), pe care o formeaza in combinatie cu fructoza.

Se obtine prin hidroliza unor dizaharide (zaharoza, maltoza, celobioza, lactoza) sau a unor polizaharide (amidon, celuloza, glicogen).

Glucoza este utilizata in medicina in cazuri de malnutritie, hipoglicemie, ca diuretic, etc. Se utilizeaza, in locul zaharului, in alimetatie.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo