prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

GLOMERULONEFRITA

Dictionar medical


GLOMERULONEFRITA

Boala, la baza careia sta inflamatia difuza sau focala (parcelara) nesupurativa bilaterala a aparatului glomerular al rinichilor cu semne caracteristice renale (oligurie, proteinurie, hematurie, cilindrurie) si extrarenale (hipertensiune arteriala, hipertrofia ventriculului stang al inimii, edeme, disproteinemie, hiperazotemie, uremie).

In etiologie are mare importanta streptococul beta-hemolitic, precum si factorii imunologici.

Dupa caracterul inflamatiei exista glomerulonefrita exsudativa si proliferativa, dupa localizare - intra- si extracapilara, dupa evolutia clinica - acuta, subacuta, cronica si terminala.

Complicaliile posibile: insuficienta renala acuta, uremie, hemoragie cerebrala, insuficienta cardio-vasculara, etc.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo