prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

FIBROZA CHISTICA

Dictionar medical


FIBROZA CHISTICA

Boala autozomal recesiva potential fatala, care afecteaza multiple sisteme ale organismului, incluzand sistemul urogenital, respirator, digestiv, osos si cutanat.

Fibroza chistica poate determina boala pulmonara obstructiva cronica, infectii pulmonare frecvente, deficit in sinteza enzimelor pancreatice, osteoporoza, si concentratii foarte crescute de electroliti in sudoare.

Fibroza chistica debuteaza de regula in copilarie si este cauza principala a bolii pulmonare cronice severe la copii.

O mare varietate de manifestari clinice pot fi prezente. Acestea includ: polipoza nazala, bronsiectazie, bronsita, pneumonie, insuficienta respiratorie, afectiuni ale vezicii biliare, ileus meconial, depletia sarurilor, deficienta pancreasului exocrin care determina malabsorbtia intestinala a grasimilor, proteinelor si, in mai mica masura, a glucidelor, ulcer peptic, prolaps rectal, diabet, deficite nutritionale, artrita, aspermie, pubertate intarziata, etc.

Tratamentul trebuie individualizat, monitorizat cu atentie, si continuat pe tot parcursul vietii.

Infectia pulmonara este tratata cu antibiotice. Este esential ca secretiile sa fie evacuate din caile aeriene prin terapie intermitenta cu aerosoli.

Doze crescute de ibuprofen, administrate constant de-a lungul anilor, pot incetini progresia bolii, prin limitarea inflamarii cailor aeriene.

De asemenea, transplantul de plaman poate fi folosit ca mijloc de tratament.

Rata medie de supravietuire este de 30 de ani, barbatii rezistand mai mult decat femeile.

Fibroza chistica se mai numeste mucoviscidoza.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo